installing led lights on @ rd07 -97



+ Reply to Thread
Results 1 to 7 of 7

Thread: installing led lights on @ rd07 -97

  1. #1
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Sweden - Lund
    Posts
    54
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    installing led lights on @ rd07 -97

    Hello. Trying to install led lights. I've tried with a few different led relays. The closest I get is to have one side working as it should and other side makes hazard lights. Same effect on all relays but blink speed varies. I can switch the cables to make both left and right function so its not from broken lights. One side is always hazard light mode. The relays I use have 3 poles. One is earth I guess. Im not good with electrics. Any thoughts? Thanks!

  2. Remove Advertisements
    XRV.org.uk
    Advertisements
     

  3. #2
    hotbulb's Avatar
    hotbulb is offline Senior Member
    Join Date
    May 2009
    Location
    Cardiff
    Posts
    1,647
    Thanks
    204
    Thanked 148 Times in 134 Posts

    Re: installing led lights on @ rd07 -97

    Alex, are you talking about LED direction-indicators here? Or Running lights/spotlights? And LED relays ... is that the "flasher unit" or just a relay? Photo(s) of the relay and connections, and the LED lights might help

  4. #3
    een705's Avatar
    een705 is offline Senior Member
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    burnley
    Posts
    750
    Thanks
    167
    Thanked 67 Times in 53 Posts

    Re: installing led lights on @ rd07 -97

    I heard if its indicator lights you need to solder a resistor in place

  5. Remove Advertisements
    XRV.org.uk
    Advertisements
     

  6. #4
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Sweden - Lund
    Posts
    54
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: installing led lights on @ rd07 -97

    Sorry for late reply, been on skiing holliday. Follow the link for pictures from my OneDrive account. https://1drv.ms/f/s!Ait-lB4NLrGxnrhfxkS37VTZmS_avA

    And yes we are talking about turn signal led lights. Now whenever I click left or right I get hazard light what ever I do.. So strange, been trying different combos but I can't get it back to like it was before where one direction was hazard and one worked as it should. Maybe this indicates that there is a solution after all?

    If I swap places on the + and - that goes in to the relay all the indicators stay on without flashing when I use the turnswitch.

    Any help is highly appreciated. Thank you!

  7. #5
    hotbulb's Avatar
    hotbulb is offline Senior Member
    Join Date
    May 2009
    Location
    Cardiff
    Posts
    1,647
    Thanks
    204
    Thanked 148 Times in 134 Posts

    Re: installing led lights on @ rd07 -97

    Looking at those pictures, it seems that the wiring on your bike has been altered, and I'm not sure exactly what you've shown.
    The original flasher (relay) unit has 3 connections ... and the wiring should have a block connector to fit this. A green wire that connects to the frame "Earth", a black wire that's the positive feed from the ignition switch, and a grey wire that runs to the indicator switch on the handlebar. Connecting the black and grey wires together should mean that the indicators will work normally (with the ignition on), although they'll not flash. If they don't you'll need to check wiring to each of the indicator lights, and the handlebar switch. If they do work, the fault lies with the flasher unit However, LED lamps are polarity sensitive, so must be connected the correct way round i.e.positive to positive and negative to negative .... and also they draw a much smaller current than conventional bulbs, which upsets flasher units. As mentioned above, you'll normally need to use a resistor with each LED lamp.
    Could I suggest, therefore, that you firstly reconnect the original lamps and make sure they work correctly. Only when that's OK, will you be able to replace each lamp with an LED equivalent, plus the correct resistor, ensuring the correct polarity is used , and all should be well.

  8. #6
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Sweden - Lund
    Posts
    54
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: installing led lights on @ rd07 -97

    THanks for the informative post hotbulb. I've uploaded another photo that shows the wires going to the relay. They match your description. and extension has been added to the black and grey wire, that is all. https://1drv.ms/i/s!Ait-lB4NLrGxnrhhl0GiJhw6XDsY-Q..

    I've tried every wich way and I can't get it to work. What ever I do with the led lamps they all flash or all lit without flashing no matter if I indicate left or right. Even with resistors, they don't do anything.. Another thing I noticed is that the little indicationlamp on the panel (next to head light and oil and what not) does not blink at all even though the lamps are blinking. Any thoughts on this?

  9. #7
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Sweden - Lund
    Posts
    54
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: installing led lights on @ rd07 -97

    Experiments continue. I tryed what you said and the old lights work as they should with the old relay. When changeing back I found out that by keeping 2 of the older rear lights on with bulbs the front led lamps work as they should and the indicator on the panel also blink as it should. But as soon as I replace the 2 rear lamps with the newer led lamps they all start flashing as hazard lights and the blinking on the panel stops as well. It's as if the older lamps force the leds to follow their pattern. Is this useful information for anyone?

+ Reply to Thread

Similar Threads

  1. LED lights
    By Kjell Lindberg in forum Accessories
    Replies: 1
    Last Post: 24-09-11, 01:45 PM
  2. LED lights
    By Robbie4213 in forum Transalp
    Replies: 8
    Last Post: 14-05-11, 05:39 AM
  3. Led lights
    By TRANSPORTER in forum Mechanical Advice
    Replies: 3
    Last Post: 28-10-09, 11:49 PM
  4. Led lights
    By TRANSPORTER in forum Mechanical Advice
    Replies: 0
    Last Post: 28-10-09, 11:59 AM
  5. Installing HID lights in an XL700
    By Corkboy in forum Transalp
    Replies: 13
    Last Post: 18-02-09, 09:49 AM

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts